Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka winogronowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

winogrona 50 dag
białe wino 1/2
pomarańcze 2
cukier 15 dag
cukier wanilinowy 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
likier pomarańczowy 4 łyżki
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka winogronowa

Umyte winogrona przecinamy na pół i wyjmujemy z nich pestki. Winogrona układamy w pucharku albo miseczce. Mieszamy razem cukier i wino. Z pomarańczy wyciskamy sok i wlewamy do wymieszanego wina z cukrem. Dodajemy do tego także cukier wanilinowy i mieszamy. W niewielkiej ilości gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do wina, a następnie wlewamy do tego likier pomarańczowy. DO bananów, które są w pucharkach wlać przyrządzony sos i odstawić do lodówki, żeby galaretka stężała. Na gotowy deser dajemy bitą śmietanę i kilka winogron dla ozdoby.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 01.02.2012 11:31
świetna
KasiaK90 12.12.2011 10:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak