Sposób przygotowania

1. JAJA ROZBIJ ,ODDZIEL ŻÓŁTKA OD BIAŁEK.BIAŁKA UBIJ NA SZTYWNO.POD KONIEC UBIJANIA DODAJ PÓŁ SZKLANKI CUKRU .PIANE POŁĄCZ Z ŻÓŁTKAMI.OBIE MĄKI PRZESIEJ ,MAŁYMI PORCJAMI DODAWAJ DO MASY JAJECZNEJ.BISZKOPT WYMIESZAJ.ROZSMARUJ NA DUŻEJ BLASZE.PIECZ 15 MIN W TEMPERATURZE 180 ST.

2. CIASTO WYSTUDZI POTNIJ NA 4 PROSTOKĄTY . ŚMIETANĘ UBIJ Z ZAGĘSTNIKIEM,RESZTĄ CUKRU I CUKREM WANILIOWYM .TRUSKAWKI POTNIJ NA POŁÓWKI I PRZETRZYJ PRZEZ SITO
3. PLACKI PRZEŁÓŻ BITĄ ŚMIETANĄ ,OWOCAMI I KONFITURA.PODAWAJ OD RAZU PO PRZYGOTOWANIU.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !