Sposób przygotowania

Wodę gotujemy z margaryną (masłem), po odstawieniu z ognia dodajemy mąkę, następnie mieszamy i gotujemy 3min mieszając aby nie zrobiły się grudki (w razie czego polecam blender!). Studzimy.
Po wystudzeniu dodajemy jajka i miksujemy dodając proszek i sodę. Ciasto dzielimy na dwie części. Blachę (okrągłą) wysmarować tłuszczem i podsypać mąką. Wylać ciasto, tyle aby stworzyło cienką warstwę. Piec w temperaturze 180-200stopni pół godziny. To samo zrobić z drugą częścią ciasta.
Mleko (2szklanki) z cukrem zagotować.. Do reszty mleka dodać obie mąki i żółtka, dodać do wrzącego mleka i razem gotować do konsystencji budyniu. Wystudzić. Masło rozcieramy mikserem dodając po łyżce \"budyniu\", aż do uzyskania gładkiej masy.
Upieczone ciasto przekładamy kremem i studzimy dosyć długo (ok.2-3godzin)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pychotka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamil4

    Dobra karpatka nie jest zła!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !