Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z brzoskwiniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 czubata łyżka
galaretka owocowa 1
brzoskwinie w puszce
serek homogenizowany 1,5 kg (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z brzoskwiniami

Tortownicę wykładamy folią aluminiową (dno i boki).
Na dnie układamy herbatniki tak by całe zakryć.
Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 ilości wody podanej na opakowaniu. Odstawiamy by przestygła.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki ciepłej wody,dodajemy 1/2 szklanki syropu z brzoskwiń i dodajemy do serka waniliowego i dokładnie mieszamy a następnie wylewamy na herbatniki. Wstawiamy do lodówki by się ścięło.
Na wierzchu układamy kawałki brzoskwiń i delikatnie zalewamy galaretką, pierwsza warstwa powinna być cienka by brzoskwinie nie wypłynęły na wierzch. Wstawimy do lodówki.
Gdy pierwsza warstwa galaretki się zetnie wylewamy resztę i ponownie schładzamy.
Ja nie dosładzałam serka ale jeżeli ktoś woli słodsze desery należy dodać cukier puder (ok 3/4 szklanki)do serka i dokładnie wynieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 06.12.2013 08:05
szybki deser
Agiatis 07.05.2012 22:07
podoba mi się Twój ssernik
rjustysia 04.01.2012 14:58
pięknie wygląda , świetne kolory :)
Laila2786 22.11.2011 13:47
Uwielbiam, tylko ja z reguły robię z truskawkami, ale brzoskwinki tez ok, pycha
Magdalena42 04.11.2011 20:17
wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak