Sposób przygotowania

1. miód wymieszaj z sokiem z cytryny,solą pieprzem i ziołami oraz oliwą. filety potnij na cienkie paseczki .mięso przełóż do miseczki i zalej marynatą. wstaw pod nieprzykryciem lodówki na 15 min .
2. w garnku zagotuj posoloną wodę.do wrzątku włóż torebki z ryżem i gotuj według przepisu na opakowaniu .
3. na patelni(najlepiej grillowej) rozgrzej olej. włóż zamarynowane paseczki kurczaka .mieszając , smaż na złoty kolor ok .10 min . torebki z ryżem wymnij , rozerwij je widelcem . ryz przesyp na talerze. obok ułóż mięsne kąski . podawaj np z pyszną surówką z marchewki i jabłka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !