Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski z kurczaka marynowane w miodzie i ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 2 szt 40 dag
sok z cytryny 1\\2 szt
miód płynny 1 łyżka
oliw 3 łyżki
olej 2 łyżki
ryż 3 torebki
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski z kurczaka marynowane w miodzie i ziołach

1. miód wymieszaj z sokiem z cytryny,solą pieprzem i ziołami oraz oliwą. filety potnij na cienkie paseczki .mięso przełóż do miseczki i zalej marynatą. wstaw pod nieprzykryciem lodówki na 15 min .
2. w garnku zagotuj posoloną wodę.do wrzątku włóż torebki z ryżem i gotuj według przepisu na opakowaniu .
3. na patelni(najlepiej grillowej) rozgrzej olej. włóż zamarynowane paseczki kurczaka .mieszając , smaż na złoty kolor ok .10 min . torebki z ryżem wymnij , rozerwij je widelcem . ryz przesyp na talerze. obok ułóż mięsne kąski . podawaj np z pyszną surówką z marchewki i jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak