Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 2 tabliczki
jajko 4
cukier 1/3 szklanki
śmietana 1 szklanka
mleko 1/4 szklanki
sól
cukier wanilinowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Tabliczki czekolady kruszymy na mniejsze części, a następnie rozpuszczamy na małym ogniu. DO czekolady dodajemy mleko i porządnie mieszamy. Ucieramy ze sobą żółtka oraz cukier wanilinowy i dodajemy to do czekolady. Ubijamy śmietanę i również dodajemy do czekolady. Ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy do tego cukier i jeszcze chwilę ubijamy. Skończona pianę także dodajemy do czekolady, która jest już rozpuszczona. Mus przenieść do miseczek i odłożyć na 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 07.11.2011 04:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak