Sposób przygotowania

Z pomidorów zcinamy wierzch i wydrążamy miąższ małą łyżeczką. Miąższ zachowujemy.

Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, cebulę i papryczkę chilli.

Dodajemy ryż, sól, pieprz i oregano, mieszamy a gdy ziarenka staną się przezroczyste dodajemy miąższ z pomiodrów i zalewamy wodą.

Mieszamy i dusimy na wolnym ogniu aż ryż trochę zmięknie. W miarę potrzeby podlewamy wodą, można też dodać więcej pomidorów lub przecier pomidorowy.

Zdejmujemy z ognia, dodajemy pokrojone oliwki i pokruszoną fetę.

Każdego pomidora solimy w środku i oprószamy pieprzem a następnie napełniamy ryżem.

Układamy w naczyniu do zapiekania, skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 40 minut.

Zabrakło mi pomidorów więc nadziałam też połówki papryki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    barwnie i smacznie
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Chętnie wypróbuję przepis. A pomidorki uwielbiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    slicznie wyladają i pewnie też tak smakują
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo smacznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    wyglądają smakowicie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smacznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !