Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka mandarynkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mandarynka 5 dag
cukier 20 dag
spirytus 1/2 litra
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka mandarynkowa

Mandarynki dokładnie myjemy i trzemy z nich skórkę. Startą skórkę polewamy spirytusem. Skórki zalane spirytusem dajemy do słoika, który bardzo dokładnie zakręcamy i zostawiamy na 48 godzin w ciepłym miejscu. Zagotowujemy cukier z wodą tak, żeby wytworzył się z tego syrop. Do syropu wlewamy odstawioną wcześniej nalewkę. Całość nalewamy do jednej butelki i zostawiamy na 2 tygodnie. W nalewce wytworzył się osad, który sączymy przez lejek i dajemy do nalewki. Płyn, który znajdował się nad osadem wylewamy. Nalewkę odcedzamy ze skórek z mandarynek .
.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak