Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy na bardzo miękkie, rozgniatamy praską bądź przepuszczamy przez maszynkę. Następnie dodajemy podsmażoną cebulkę (pokrojoną w bardzo małe kawałki), twaróg i doprawiamy do smaku. Wszystko mieszamy i nakładamy na ciasto.
Składniki na ciasto wyrabiamy, w miarę potrzeby można dolać trochę mleka bądź podsypać mąką. Ciasto jest gotowe, kiedy nie lepi się do rąk. Ciasto po rozwałkowaniu powinno być nie grubsze niż 1cm. Dzięki olejowi jest bardzo sprężyste, także po rozwałkowaniu można jeszcze trochę naciągnąć w dłoniach.
Szklanką wycinamy okrągłe kawałki ciasta i do środka łyżeczką (najbardziej optymalna ilość) nakładamy farsz. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Surowe możemy także zamrozić.
Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !