Sposób przygotowania

Mieloną szynkę wymieszać z obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulą oraz z oczyszczonymi i pokrojonymi drobno pieczarkami. Do tego dodajemy mleko oraz jedno całe jajko i doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Wszystko razem bardzo dobrze wymieszać. Z ugniecionego farszu formować okrągłe klopsiki, a następnie maczać je w trzech rozbitych białkach. Wymoczone pulpeciki układamy na formie posmarowanej tłuszczem i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 220 stopni. Liście sałąty lodowej myjemy i szarpiemy na mniejsze kawałki. Paprykę czerwoną oraz żółtą myjemy, oczyszczamy z ziarenek ze środka i kroimy w nieduże paski. Marynowane cebulki, papryki oraz sałatę i upieczone już klopsiki wymieszać razem i doprawić jeszcze pieprzem i solą.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super, takiej nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !