Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut po francusku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

halibut 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżi
mleko 1/2 szklanki
ser tarty 2 dag
olej 2 łyżki
masło 2 łyżi
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut po francusku

Filety umyć osączyć na porcje umoczyć w meku posolić i obtoczyć w bułce rozgrzać na patelni olej i usmażyć na nim filety na jasnozłoty kolor usmażyć filety przełozyć do płaskiego rondelka położyć na nich płatki masła posypać tartym serem przykryć pokrywką i wstawić do ciepłego piekarnika na 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak