Sposób przygotowania

Dobrze umyte mięso z kurczaka kroimy na kostkę i zalewamy gorącą wodą. Warzywa ( marchewki, seler, pietruszkę) myjemy, obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Warzywa dodajemy do wody, w której znajduje się mięso z kurczaka. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pieczarki również dodajemy do mięsa. Dodajemy także odcedzony groszek z puszki. Mąkę oraz śmietanę i wodę mieszamy i dodajemy do potrawki. Wszystko razem gotujemy. Doprawimy do smaku pieprzem i solą. Natkę pietruszki myjemy, kroimy i dajemy do potrawki.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwielbiam kurczaka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !