Sposób przygotowania

Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i smażyć aż się zezłoci. Dodać połowę ząbków czosnku pokrojonego w plasterki. Następnie dodać pokrojone w kostkę mięso z piersi kurczaka oraz dużą szczyptę soli. Smażyć do chwilii aż mięso będzie rumiane, a z patelni wyparuje płyn. Dodać obrane, pokrojone w słupki ziemniaki i marchewkę, pozbawione nasion i drobno posiekane papryczki chilli, sok z limonki i resztę czosnku. Smażyć na dość dużym ogniu, często mieszając. Po 5 minutach dodać pokrojoną w słupki cukinię i dalej smażyć aż warzywa staną się miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem i natychmiast podawać posypaną kolendrą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maxfighter

    CIEKAWE
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    brygida

    wiesz co dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    brygida

    wiesz co dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    to coś dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujące :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !