Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 20 dag
mleko 1 litr
cynamon
sól
ryż 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki
śmietana
cukier wanilinowy 1 łyżka
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Do gotującego się mleka dodać cukier, cukier wanilinowy oraz cynamon do smaku. Wszystko razem gotować około 15 minut. Migdały musimy dobrze sparzyć, a następnie zmiksować. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, a później dobrze odcedzamy. Zupę zagęszczamy śmietaną i jeszcze przez chwilę gotujemy. Do zupy dodajemy zmiksowane migdały, rodzynki. Na talerz nakładamy ryż i zalewamy zupą migdałową. Na koniec zupę ozdobić jeszcze kilkoma migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 09.11.2011 07:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak