Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z salami na ziemniaczanym spodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
papryka żółta
cebula
pieczarki
oliwki czarne
mozarella
koncentrat pomidorowy
oregano
sól
pieprz
ziemniaki 1kg
jajko 1
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z salami na ziemniaczanym spodzie

Obrane i pokrojone ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Dokładnie tłuczemy lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków.
Dodajemy jajko, masło, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz oregano i dokładnie mieszamy.
Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na kilkanaście minut. Ma się przyrumienić.
Gdy trochę przestygnie smarujemy koncentratem pomidorowym przyprawionym oregano i pieprzem, następnie układamy na nim kawałki papryki, cebuli, salami, pieczarek i oliwki i posypujemy kawałkami mozarelli, posypujemy oregano.
Pieczemy aż ser się rozpuści i trochę przyrumieni.
Przed krojeniem należy poczekać chwilę aby pizza przestygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 11.12.2013 09:14
ciekawa propozycja
rjustysia 11.02.2012 15:31
Bardzo ciekawe :)
Żaneta1 28.11.2011 22:50
wyglada pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak