Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grysikowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
marchewka 2
pietruszka 1
seler 1
woda 2 litr
pieprz
sól
grysik 6 łyżka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grysikowa

Oczyszczoną porcję rosołową gotujemy w wodzie i dodajemy do tego obrane i umyte warzywa ( marchewki, pietruszkę oraz seler). Czekamy, aż zupa zagotuje się. Doprawimy do smaku zupę wegetę, pieprzem, solą. Z zupy wyciągamy pietruszkę, seler, marchewki oraz porcję rosołową. DO gotującej się zupy dodajemy grysik. Wyciągniętą marchewkę z zupy można pokroić w plasterki i dodać do gotowej zupy. Dodajemy również umytą i pokrojoną natkę pietruszki. Wszystko razem dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 18.11.2011 09:45
pyszna
gosia47-47 10.11.2011 07:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak