Sposób przygotowania

CIASTO: Ucieramy margarynę, cukier oraz żółtka. Dalej ucierając dodajemy proszek do pieczenia wymieszany z mąką. Na sztywną pianę ubijamy białka i dodajemy do masy. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wykładamy na blachę posmarowana tłuszczem. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy środek i kroimy na ćwiartki. Jabłka wcisnąć w ciasto wyłożone na formie. Do drugiej części ciasta dajemy kakao. Na drugie ciasto układamy resztę jabłek. Ciasto pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
MASA: Mleko i budyń gotujemy razem. Cukier puder i margarynę ucieramy razem i dodajemy do mleka i budyniu. Masę kładziemy na ciasto i polewamy zrobioną polewą.

POLEWA: Ubijamy razem jajka, kakao i cukier, a margarynę topimy i dajemy do utartych składników. Polewę ciepła wlewamy na masę, a ciasto zdobimy borówkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite:)
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    smakowicie wygląda :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszność
  • 2
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    Wygląd wspaniały
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pusia

    bardzo apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robiłam - smaczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ciasteczko mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !