Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem marchewkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 litr
marchewka 50 dag
ząbek czosnku 2
cebula 1
śmietana 2 łyżki
pieprz
sól
natka pietruszki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem marchewkowy

Na rozgrzanym oleju na patelni podsmażamy obraną oraz pokrojoną w niewielką kostkę cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy do tego obraną, umytą i pokrojoną w plasterki marchewkę i dalej podsmażamy całość. Do wywaru warzywnego dajemy podsmażone składniki i gotujemy razem przez około 30 minut. Następnie po ugotowaniu zupę ostudzić i starannie zmiksować. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz posypujemy umytą i pokrojoną natką pietruszki. Do kemu dodajemy śmietanę, aby zupę zagęścić i jeszcze przez parę chwil gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 18.11.2011 10:17
super
gosia47-47 10.11.2011 07:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak