Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding z cukini

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 500 g
ser 150 g
krakersy 70 g
masło 100 g
jajko 1 sztuka
gałka muszkatołowa trochę
sól trochę
pieprz trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding z cukini

Cukinie umyc, pokroic na plasterki, zalac niewielka iloscia wrzacej wody,
przykryc i gotowac 4 min. Odcedzic, drobno posiekac.Ser zetrzec na tarce o malych oczkach. Krakersy pokruszyc, maslo stopic. Jajo lekko ubic trzepaczka.Do miski wlozyc cukinie. Dodac 120 g sera, krakersy, wlac maslo i rozetrzec
drewniana lyzka na jednolita mase. Doprawic galka muszkatolowa, sola i pieprzem
Zaroodporne naczynie wysmarowac maslem. Wlozyc mase z cukini. Posypac pozostalym serem i wstawic do piekarnika nagrzanego do temp. 190żC. Piec tak dlugo, az sie pudding zrumieni (ok. 25-30 min).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak