Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 500 g
marchewka 4 sztuki
seler 1 sztuka
cebula 2 sztuki
olej 375 ml
ketchup 375 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasolada

Fasolę namoczyć w wodzie przez całą noc. Zagrzać w wodzie z moczenia, gotować 5 min, odcedzić i przełożyć do dużego garnka. Marchewkę pokroić w cienkie plastry, seler i cebulę posiekać. Warzywa wrzucić do garnka z fasolą, zalać wodą, dodać ketchup, olej, sól, pieprz. Gotować aż wszystkie składniki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak