Sposób przygotowania

Bób umyć, ugotować w posolonym wrzątku i osączyć. Cebulę obrać, opłukać i drobno pokroić. Boczek pokroić w paski, a kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić cebulę. Następnie dodać boczek i kiełbasę, smażyć 5 min, po czym dodać bób, wlać bulion, zagotować i doprawić solą lub pieprzem. Potrawę podawać z pieczywem, posypaną natką pietruszki lub koperkiem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    uwielbiam bób:) jest przepyszny, koniecznie muszę spróbować twojego przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    bardzo fajny pomysł na bób

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !