Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane bakłażany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
bakłażan 2 sztuki
pomidor 1 sztuka
papryka 1 sztuka
oliwki 10 sztuk
kapary 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa 4 Łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat trochę
sól trochę
pieprz trochę

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane bakłażany

Baklazany przekroic wzdluz na polowe. Wydrazyc zostawiajac przy skorce cienka warstwe miazszu. Wyjety miazsz pokroic w kostke i razem z cebula podsmazyc na oliwie. Dodac pokrojony pomidor z papryka, kapary, oliwki i ziola.Patelnie zdjac z ognia, do masy dodac jaja, sol, pieprz. Wymieszac. Napelnic baklazany, posypac tarta bulka i polac oliwa. Piec ok. 45 min w temp. 180żC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak