Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

arabski bukiet z warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 3 sztuki
papryka zielona 3 sztuki
cebula 2 sztuki
cukinia 300 g
pomidory 300 g
ząbek czosnku 6 sztuk
oliwa 1 filiżanka
jaja 4 sztuki
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: arabski bukiet z warzyw

W dużym naczyniu rozgrzać 6 łyżek oliwy i dusić w nim cebulę pokrojoną w plasterki. Następnie położyć warstwami: pokrojone w grube plastry bakłażany (bez skórki), cukinię, pokrojoną w paseczki paprykę i pomidory (bez skórki). Każdą warstwę przyprawić solą, cayenne i dobrze roztartym czosnkiem. Całość zalać pozostałą oliwą i piec pod przykryciem, w uprzednio rozgrzanym piekarniku, w temperaturze 220 stopnie przez 90 minut. Następnie wyjąć, w środku zrobić wgłębienia i wbić w nie po jednym jaju dla każdej osoby. Wstawić do piekarnika na ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.03.2013 08:29
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak