Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z karkówki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
ocet 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
mąka do obtaczania
jajko 4-5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
pieczarki 500 g
masło 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z karkówki

Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na kotlety.
Do miski wrzucić mięso, dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać razem z mięsem.
Odstawić na 15 minut.
Przygotować mąkę i bułkę tartą do obtaczania kotletów oraz w drugim naczyniu utrzeć jajka z odrobiną soli.
Na patelni rozgrzać oliwę, kotlet obtaczać w mące, jajku i bułce tartej po około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.

Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle, posolić.
Usmażone kotlety posypać pieczarkami, podawać z ziemniakami, frytkami lub pieczonymi ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 18.11.2011 12:00
mniam
eli_555 17.09.2011 23:55
pycha
Sarenka 11.05.2011 18:42
Mój maz i córka lubia takie kotlety, ja mieso jadam rzadko :)
SmacznaPyza 27.12.2010 10:52
pycha! bardzo lubimy kotlety z karkówki
Ewa104 09.12.2010 11:58
Pycha!
wedith1 01.11.2010 09:24
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak