Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada ze smietana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

8 zoltek i 4 bialka,2x100 gram cukru ,80 g mąki, 20 g mąki kukurydzianej 1/2 l kremówki 4 listki żelatyny 200 g malin odrobina c jak podano

Przepis i sposób przygotowania na: rolada ze smietana

Z żółtek,100 g cukru,piany z białek,
mąki i maki kukurydzianej
przygotowac ciasto biszkoptowe.
/Pieczemy 8 min.w w 240 st./
Upieczony biszkopt przełozyc na
lnianą ściereczkę,usunąc pergamin
i zastąpic go zwilżoną lnianą
ściereczką.
Schłodzoną kremówkę ubic,bitą
śmietanę schłodzic.
Żelatynę namoczyc w zimnej wodzie,
dodac cukier i podgrzewac,ciągle
mieszając,dopóki się nie rozpusci.
Zdjąc z ognia,dodac rozgniecione
maliny.Galaretkę schłodzic,dopóki
nie zacznie tężec,po czym wymieszac
z bitą śmietaną.
Biszkopt posmarowac kremem malinowym,
pozostawiajac przy krawędzi ok.10 cm.
wolnego miejsca.
Ciasto zwinąc w rolkę.Roladę oprószyc
cukrem pudrem i schłodzic

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 04.09.2011 14:15
ciekawa propozycja
marcia71 04.09.2011 14:15
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak