Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 mała
ogórek 1 średni
marchew 1 średnia
pomidor 1 średni
rzodkiewka 3-4 szt
sok z cytryny
oliwa 2-3 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej

Kroki postępowania

1
Kapustę płuczemu, drobno szatkujemy. Ogórka obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 4, a następnie na talarki, dodajemy do kapusty.
Krok 1 - Surówka z pekińskiej foto
2
Marchew obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do warzyw.
Krok 2 - Surówka z pekińskiej foto
3
Pomidora obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 4, a następnie na plasterki. Rzodkiewkę kroimy w ćwiartki talarków, dodajemy do pozostałych warzyw.
Krok 3 - Surówka z pekińskiej foto
4
Wlewamy oliwę, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Krok 4 - Surówka z pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 11.01.2014 15:37
pyszna surówka
Mysiunia 29.07.2012 19:37
uwielbiam taką surówkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak