Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata z kapusty czerwonej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
cebula 1 szt
jabłko kwaśne 2 szt
woda 6 szkl
cukier 1 szkl
sok z cytryny
pieprz
sól 2 łyż
ziele angielskie
Zalewa: 1 szkl
ocet 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: sałata z kapusty czerwonej

z wody octu i soli gotujemy zalewę. W tym czasie szatkujemy kapuste i sparzamy dodajemy sok z cytyny cebule kroimy w paseczki i dodajemy do kapusty dodajemy zalewę i starte jabłka oraz ziele przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak