Sposób przygotowania

z kapusty wykrawamy głąb .Gotujemy ja odrywając wierzchnie liscie. Ryż gotujemy w osolonej wodzie .Do zimnego ryżu dodajemy mięso mielone ,jajka ,sól,pieprz wyrabiamy ręką farsz. Farsz kładziemy do lisci zawijamy w gołąbki.Układamy ciasno w brytwance -na spód i wierzch kładziemy liście kapusty .Zalewamy wodą dodajemy kostki bulionowe i gotujemy .Na patelni rozpuszczamy masło ,dodajemy pokrojone w cząstki pieczarki i posiekaną cebulę podsmażamy .Dolewamy wody ,doprawiamy solą i pieprzem . Zaciągamy mąką z śmietaną -doprawiamy przyprawą w płynie . Gołąbki podajemy polane sosem .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Ozdabiamy natką pietruszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Lubię gołąbki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    bardzo apetycznie się prezentują
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !