Sposób przygotowania

Przygotować farsz: Ziemniaki ugotować, przestudzić i zemleć lub przecisnąć przez praskę wraz z serem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Szczypior, pietruszkę i koperek drobno pokroić. Cebulę i zieleninę dodać do ziemniaków, wymieszać, doprawić pieprzem i solą. Zagnieść elastyczne ciasto na pierogi. Podzielić na części, każdą część wałkować na placek. Szklanką wycinać kółeczka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Gotować ok. 1 min. od wypłynięcia w wodzie z dodatkiem oleju i soli. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie,lubię takie !
  • 2
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    niebo w gębie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne pierożki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetyczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Apetycznie wyglądają.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !