Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 4 szkl
Drobny szczypiorek 0,5 pęczka
pietruszka natka 4 gałązki
koperek 0,5 pęczka
jajko 1 szt
sól, pieprz mielony
cebula 1 szt
ziemniaki 1 kg
woda ile zabierze (ciepła)
oliwa 1 łyżeczka
twaróg 40 (krajanka)

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne pierogi

Przygotować farsz: Ziemniaki ugotować, przestudzić i zemleć lub przecisnąć przez praskę wraz z serem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Szczypior, pietruszkę i koperek drobno pokroić. Cebulę i zieleninę dodać do ziemniaków, wymieszać, doprawić pieprzem i solą. Zagnieść elastyczne ciasto na pierogi. Podzielić na części, każdą część wałkować na placek. Szklanką wycinać kółeczka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Gotować ok. 1 min. od wypłynięcia w wodzie z dodatkiem oleju i soli. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:05
Apetycznie wyglądają.
Anna169Hosz 20.06.2012 08:48
Apetyczne.
ilka_86 26.03.2012 19:45
pyszne pierożki:)
Anna133 16.03.2012 17:28
niebo w gębie :)
Wacław 21.11.2011 08:25
pyszniutkie,lubię takie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak