Sposób przygotowania

Masło roztapiamy, a następnie dodajemy do niego połamaną na mniejsze części czekoladę. Wszystko razem roztapiamy na małym ogniu. Następnie dodajemy do czekolady szczyptę soli, cukier, dżem wiśniowy oraz rozdrobnione wcześniej jajka. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy jeszcze proszek do pieczenia i mąkę. Ciasto nakładamy do papierków na babeczki i zapełniamy je do 3/4 wysokości, ponieważ podczas pieczenia babeczki urosną. Babeczki piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Kremówkę roztopić i nakładać na każdą upieczoną już babeczkę. Niektóre babeczki ozdobić pokrojonymi żelkami, a inne czekoladowymi cukierkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    smaczne:)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    wyglądają apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !