Sposób przygotowania

Pomidory po umyciu nakłuwamy widelcem. Wkładamy na kilka sekund do wrzątku. Wyjąć, przestudzić, obrać. Miąższ pokroić w małą kostkę. Szczypiorek opłukać, odłożyć trochę do dekoracji, pozostały drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić, przestudzić. Obrać ze skorupek i pokroić na cienkie cząstki. Schłodzone zsiadłe mleko roztrzepać widelcem. Wymieszać z keczupem, dołożyć pokrojone pomidory i posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem oraz cukrem. Schłodzić. Rozlać do kokilek. Do każdej porcji włożyć kilka cząstek jajka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !