Sposób przygotowania

mąki i cukier wysypujemy na stolnicę dodajemy margarynę i siekamy nożem całość,następnie dodajemy jajko,żółtka, proszek do pieczenia i śmietanę wszystko zagniatamy (NIE WYRABIAMY!!!) Jabłka myjemy obieramy i zcieramy na grubych oczkach.Smarujemy blaszkę tłuszczem,ciasto dzielimy na 2 części jedną rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę następnie jabłka i posypujemy lekko z wierzchu cynamonem,rozwałkowujemy drugą część ciasta i kładziemy na wierzch. Lekko nakłówamy widelcem ciasto w kilku miejscach i wkładamy do piekarnika;)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    fajny przepis;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszna:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !