Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZARLOTKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 SZKL.
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
żółtko jajek 2 szt.
margaryna palma 1 kostka
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1/2 szkl.
jabłka 1 1/2 kg
cynamon Prymat
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA

mąki i cukier wysypujemy na stolnicę dodajemy margarynę i siekamy nożem całość,następnie dodajemy jajko,żółtka, proszek do pieczenia i śmietanę wszystko zagniatamy (NIE WYRABIAMY!!!) Jabłka myjemy obieramy i zcieramy na grubych oczkach.Smarujemy blaszkę tłuszczem,ciasto dzielimy na 2 części jedną rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę następnie jabłka i posypujemy lekko z wierzchu cynamonem,rozwałkowujemy drugą część ciasta i kładziemy na wierzch. Lekko nakłówamy widelcem ciasto w kilku miejscach i wkładamy do piekarnika;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 16.12.2011 18:25
pyszna:)
Żaneta1 17.11.2011 11:18
fajny przepis;)
motomaniak 07.11.2011 14:40
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak