Sposób przygotowania

zagotować mleko z masłem,na wrzątek wsypać mąkę i mieszać aż zrobi się jednolita masa.Zdjąć rondel z ognia i masę przestudzić następnie wbijając po jednym jajku wyrabiać ciasto mikserem aż będzie się trzymać łyżki. Formować ptysie na blaszce wysmarowanej tłuszczem.ja przekładam kremem kupionym do karpatki ale jeśli ktoś chce mogę podać przepis na krem własnej roboty;) SMACZNEGO

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    naWET NIE WIEDZIAŁAM że ptysie robi się tak prosto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm już od dawna mam na nie ochotę!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    dawno nie jadlem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piter

    jeszcze nigdy nie próbowałem, żona uwielbia, a skoro to nie takie trudne to chyba muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !