Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z parówką i serem.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasta francuskiego świeżego (gotowe, ale może też być mrożone.które trzeba wcześniej rozmrozić) po 275g 2 opk
żółtego sera 12 plastrów
cienkich (twardych,dobrych) parówek 12 szt
żółtko jajek 1 szt
sezam do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z parówką i serem.

Rozwinąć płaty ciasta francuskiego. Każdy płat podzielić na 6 prostokątów. Na każdym położyć plaster sera i parówkę, której końce nacinamy na krzyż na głębokość ok.2 cm. Zwijać po przekątnej. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (nie trzeba jej smarować tłuszczem), ułożyć ciasto z parówkami , posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać sezamem. Piekarnik nagrzać do 210 stopni (termoobieg). Piec ok.20 minut. Można podawać z keczupem, ew. sałatką z warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 09.05.2012 08:39
To coś w sam raz dla moich łakomczuszków:):)
BernadettaP 09.11.2011 20:58
Wspaniale wyglądają, aż się głodna zrobiłam...
maryśka 18.08.2011 11:47
super
maciek7 06.06.2011 11:42
super
Kate131 24.05.2011 08:06
tez tak robię.smaczne
barbara11561 13.04.2011 08:56
Bardzo lubię tak przygotowane kiełbaski:)
Henryka2 29.01.2011 20:38
świetne zestawienie
pawel007 20.10.2010 18:28
super.
ZEWA 11.10.2010 13:45
szybko i smacznie
SmacznaPyza 19.07.2010 08:18
świetna przekąska na imprezę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak