Sposób przygotowania

Rozwinąć płaty ciasta francuskiego. Każdy płat podzielić na 6 prostokątów. Na każdym położyć plaster sera i parówkę, której końce nacinamy na krzyż na głębokość ok.2 cm. Zwijać po przekątnej. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (nie trzeba jej smarować tłuszczem), ułożyć ciasto z parówkami , posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać sezamem. Piekarnik nagrzać do 210 stopni (termoobieg). Piec ok.20 minut. Można podawać z keczupem, ew. sałatką z warzyw.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    świetna przekąska na imprezę
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    szybko i smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super.
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    świetne zestawienie
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo lubię tak przygotowane kiełbaski:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    tez tak robię.smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Wspaniale wyglądają, aż się głodna zrobiłam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    To coś w sam raz dla moich łakomczuszków:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !