Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout z ryby

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 50 dag
papryka zielona 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
wino 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
przyprawa do potraw 1 łyżka
tymianek 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout z ryby

Cebulę i czosnek obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone filety, doprawić solą oraz pieprzem i chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski zieloną paprykę, przyprawę KUCHAREK, słodką paprykę, tymianek, wino i trochę wody. Dusić na wolnym ogniu 15 min. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 16.08.2011 22:59
pyszne
Ania67 17.03.2011 09:39
Brawo- świetny przepis
szajba2 17.01.2011 15:43
to ja się nie wyłamię i też oświadczam że uwielbiam ryby
Babciagramolka 22.12.2010 08:08
To ja dołączam się do innych- uwielbiam ryby .
rakow2
rakow2 08.10.2010 15:16
też uwielbiam ryby
Barbara55 31.08.2010 14:39
uwielbiam ryby
Małgorzata113 12.07.2010 08:29
Fajny ten przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak