Sposób przygotowania

Do przesianej mąki dodać zmielone migdały, masło pokrojone na plasterki, cukier i żółtka. Z cytryny zetrzeć skórkę, wycisnąć sok i dodać do ciasta. Zagnieść szybko kruche ciasto i chłodzić przez 30 minut w lodówce. Dojrzałe owoce przekroić, usunąć pestki, pokroić na cząstki i odstawić pod przykryciem na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 2 cm. i ułożyć na blasze. Nakłuć widelcem i piec ok. 20 minut na złoty kolor. Ostudzić, posmarować dżemem. na wierzchu wyłożyć warstwę owoców.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    co za nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    szkoda że zdjęcia nie ma

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !