Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy motyl

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
zmielone migdały 15 dag
masło 15 dag
cukier 15 dag
żółtko jajek 4
cytryna 1
dżem morelowy 30 dag
brzoskwinie 1 kg
truskawki kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy motyl

Do przesianej mąki dodać zmielone migdały, masło pokrojone na plasterki, cukier i żółtka. Z cytryny zetrzeć skórkę, wycisnąć sok i dodać do ciasta. Zagnieść szybko kruche ciasto i chłodzić przez 30 minut w lodówce. Dojrzałe owoce przekroić, usunąć pestki, pokroić na cząstki i odstawić pod przykryciem na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 2 cm. i ułożyć na blasze. Nakłuć widelcem i piec ok. 20 minut na złoty kolor. Ostudzić, posmarować dżemem. na wierzchu wyłożyć warstwę owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 06.01.2012 12:03
szkoda że zdjęcia nie ma
iza15 23.11.2011 17:39
co za nazwa
Justyna Jussstiii 10.11.2011 13:50
pycha
Natalia37
Natalia37 03.11.2011 20:59
wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak