Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżi
mąka 2 łyżki
rosół z kostki 1 szklanka
koperek posiekany 3 łyżki
śmietana 3 łyżi
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Mąkę podgrzać w rondelku na małym ogniu następnie dodać do neigo masło wymiesza dodać nieco zimnego wywaru wymieszać doprowadzić w wrzenia stopniowo dolewać pozostały wywar mieszając posolić do smkau odstawić z ognia wymieszać z koperkiem i śmeitaną podować do gotowanych mięs

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak