Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w sosie marchewkowo- jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 80 dag
cebula 1
śmietana 100 ml
olej 3 łyżki
ząbki czosnku 2
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
tymianek
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w sosie marchewkowo- jabłkowym

Czosnek obrać, rozgnieść. Żeberka umyć, natrzeć pieprzem, tymiankiem i czosnkiem. Pokroić na kawałki z 2 kostkami. W rondlu rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę i żeberka, usmażyć na rumiano. Zalać sokiem przecierowym i wkruszyć kostkę bulionową. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 50 minut. Śmietanę rozrobić z mąką i koncentratem pomidorowym. Wlać do żeberek, zamieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Posypać listkami tymianku. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 23.11.2011 17:34
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak