Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 70 dag
papryczki chili 2-3 szt
sos sojowy 3 łyżeczki
olej 1i1/2 łyżki
posiekany czosnek 1 łyżka
sok z limonki 2 łyżki
szalotka 1 szt
sól
orzeszki ziemne 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na ostro

Fasolkę szparagową ugotować na półmiękko,odcedzić,osączyć(jak jest długa można pokroić na mniejsze kawałki).Połowę orzeszków zmiksować,resztę grubo posiekać.Papryczki chili posiekać,wymieszać z sosem sojowym.W woku rozgrzać olej,wrzucić czosnek i mieszając,podsmażyć go na jasno złoto,dodać orzeszki i chwilę smażyć,dodać fasolkę i smażyć 2min.Zdjąć z ognia dodać papryczki chili wymieszane z sosem sojowym i pokrojoną na cienki półplasterki szalotkę,dokładnie wymieszać,gdy szalotka zmięknie doprawić sokiem z limonki i w razie potrzeby solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak