Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z tuńczykiem i ricottą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ricotta 22,5 dag
suszone pomidory 12,5 dag
gęsta śmietana 125 ml
sól
pieprz
cannelloni 45 dag
tuńczyk w sosie własnym 20 dag
parmezan 22,5 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z tuńczykiem i ricottą

Makaron ugotować al dente w posolonym wrzątku,odcedzić i odstawić by przestygł.Tuńczyka osączyć,rozdrobnić widelcem,wymieszać z ricottą na gładką masę.Masę przełożyć do szprycy z końcówką do dekoracji tortów i wypełnić nią makaron cannelloni.Następnie ułożyć go jeden koło drugiego w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.Sos;śmietanę wymieszać z parmezanem,przyprawić do smaku solą i pieprzem,polać makaronowe rurki,a na wierzchu ułożyć w ozdobną kratkę pokrojone w paseczki suszone pomidory.Zapiekać ok.20min.w 200\"C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak