Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz gotowany w mleku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka posiekana 2 szt
mleko gorące 4 szklanki
sól
pieprz
filet z dorsza 2 szt
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz gotowany w mleku

Rybę wkładamy do wysmarowanej masłem brytfanny lub na patelnię,dodajemy szalotkę i pietruszkę i dobrze przyprawiamy.Wlewamy mleko i gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty nie doprowadzając do wrzenia.Rybę odwracamy i gotujemy jeszcze 5 minut.Podajemy z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 09.05.2012 15:38
ciekawy
IZABELA29 05.04.2012 09:45
lubie tą rybkę
Wafelek2601 05.04.2012 09:26
super
Mariusz10 12.11.2011 00:01
pyszny
Krystyna32 04.11.2011 16:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak