Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

halibut z masłem czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło miękkie 250 gram
szalotka posiekana 1 szt
czosnek rozgnieciony 2 ząbki
pieprz
sok z cytryny
sos tabasco
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: halibut z masłem czosnkowym

Masło mieszamy z pietruszką,dodajemy szalotkę i czosnek,mieszamy drewnianą łyżką aż uzyskamy gładką masę,przyprawiamy pieprzem,sokiem z cytryny,sosem tabasco,mieszamy wszystko razem aż składniki się połączą.Brytfannę smarujemy odrobiną masła czosnkowego wkładamy rybę przekrojoną na pół smarujemy ją z wierzchu masłem czosnkowym i dobrze przyprawiamy pieprzem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 7 minut,następnie rybę odwracamy,smarujemy masłem czosnkowym i pieczemy następne 7 minut.Podajemy z ziemniakami i cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 11.05.2012 20:56
pychotka:)
MAR3STA 03.11.2011 19:31
z pewnością pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak