Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz Bieszczadzki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
seler 1/4 szt
pietruszka 1 szt
marchewka 1 szt
kapusta biała 1/4 szt
Kwas cytrynowy Prymat
fasola Jaś 1 szkl
przyprawa w płynie
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
ziemniaki 3 szt
bulion drobiowy 3 kostki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
czosnek 2 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz Bieszczadzki

Fasolę moczymy całą noc.Włoszczyznę kroimy w kosteczkę.Ziemniaki obieramy kropimy w kosteczkę . Buraki obieramy ścieramy na tarce duże oczka i gotujemy w garnku .Pod koniec gotowania dodajemy kwasek cytrynowy ok 1/2 łyżeczki .W osobnym garnku gotujemy fasolę z dodatkiem kostek rosołowych ,gdy będzie miękka dodajemy pokrojoną włoszczyznę gotujemy ok 10 min .dodajemy liść laurowy ,pieprz kulki i pokrojone ziemniaki .Gotujemy ok 5 min dodajemy posiekaną kapustę .Gotujemy do miękkości Mieszamy .Dodajemy ugotowane buraki wraz z wywarem . Gotujemy jeszcze 10 min .dodajemy pokrojone na pół ząbki czosnku .Doprawiamy pieprzem ,przyprawą uniwersalną . zaciagamy śmietaną z mąką i doprawiamy przyprawą w płynie mozna dodać jeszcze kwasku cytrynowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 09.11.2011 08:37
super
Gabriela7 05.11.2011 07:08
polecam
Agnieszka_B 03.11.2011 20:05
Super smaczny barszczyk!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak