Sposób przygotowania

Kawałki ryby słodkowodnej (w moim przypadku był to szczupak) gotować przez ok 7 minut w gorącej wodzie, szumując co jakiś czas. Wyjąć rybę i do wywaru wrzucić sól, pieprz, 3 kulki ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 1 dużą cebulę, pora, seler, marchewki, koperek i pietruszkę. Gotować do czasu aż marchewka i seler będą miękkie. Odcedzić zupę przez sito, pozbywając się warzyw. Pozostawiamy jedynie marchewkę, którą kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. dodać 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego i obrane mięso ryby, po czym gotować jeszcze 5 minut i zaprawić śmietanką 12%. Tak przyrządzoną zupę podawać z makaronem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    nie jadlam nigdy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Robię nieco inaczej - Twoja podoba mi sie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    też nigdy rybnej nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ja tez nigdy zupy rybnej nie jadlem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    musze spóbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo ciekawa zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetna zupa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !