Sposób przygotowania

Plastry karkówki dokładnie rozbić tłuczkiem z obu stron. Mięso doprawić solą i pieprzem w takiej ilości jak lubimy. Jajka roztrzepać trzepaczką, dolać 100 ml mleka, doprawić jeszcze delikatnie solą i pieprzem, jeszcze raz wymieszać. Każdy kawałek karkówki dokładnie maczać w jajku, następnie panierować je w bułce tartej, jak ktoś lubi grubszą panierkę musi tę czynność powtórzyć dwa razy i usmażyć na rozgrzanym oleju, Jednocześnie na patelni można podsmażyć pokrojone, ugotowane kartofle. Mięso z podsmażonymi kartoflami wyłożyć na talerze, podawać gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    aż się ślinka pojawiła :o)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Mój mąż byłby zachwycony...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !