Sposób przygotowania

mięso umyć natrzeć solą,pieprzem,cynamonem,majerankiem oraz paprykami słodką i ostrą odstawić w chłodne miejsce na min.2godz.cebulę pokroić w półplasterki,czosnek posiekać i utrzeć z solą,w naczyniu rozgrzać olej i podsmażyć żeberka z obu stron na złoty kolor dodać czosnek,cebulę i smażyć jeszcze ok.5min.wlać wino,dodać śliwki i dusić aż połowa wina odparuje dolać wtedy bulion i dusić do miękkości doprawić do smaku solą i pieprzem,podawać z warzywami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    cos dla mojego męża

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !